slot 1 workshops 14:00-14:25

workshop 1

Horecafocus

Klaar voor de flitscontroles in 2019?

Karl Böhrer, consultant

Hoe kan u zich het best voorbereiden op een sociale inspectie? Welk zijn de verschillende diensten? wat zijn hun bevoegdheden? wat zijn uw rechten en plichten? waarop moet u zeker letten? wat kunnen de gevolgen zijn van een inspectie?

workshop 2

Guidea

De horeca, een sector met veel diversiteit

Peter Serru, Directeur

Wie anders dan Guidea, kenniscentrum voor horeca, is in staat een correcte schets te brengen van de huidige diversiteit aan werknemers in de horecasector? Daarnaast wordt ook een beeld opgemaakt van de actuele evoluties en komende uitdagingen waar we als sector voor staan.

workshop 3

Westtoer APB

Uw personeel, 3x anders

Liesbet Billiet, Regiomanager Kust

Nieuw personeel vinden, geen evidentie. Terwijl de klant meer en meer vragende partij is voor sterk gepersonaliseerde service. Een vaak gestelde vraag is hoe we zoveel mogelijk kunnen opvangen met het bestaande team. En als we toch iemand nieuw zoeken, wat zijn dan de minimale vereisten om rendabel binnen het bedrijf te kunnen werken? In deze workshop bekijken we onze personeelsuitdagingen op 3 verschillende manieren: vanuit de klant, vanuit de omzet en vanuit het team. Na afloop kan u concreet aan de slag met het huidige team.

workshop 4

Huis van het Leren

Huis van het Leren en Leerwinkel: een inkijk

Dana Balanda & Charlotte Vanmullem - Leerloopbaanbegeleiders regio Brugge-Oostende

Leerwinkel is een initiatief van Huis van het Leren. Leerwinkel West-Vlaanderen richt zich tot alle volwassenen (18+) die informatie en/of begeleiding wensen bij het kiezen van een opleiding, cursus of vorming in (West-)Vlaanderen. Leerwinkel biedt informatie rond opleidingen maar ook de mogelijkheid tot individuele begeleiding of begeleiding in groep bij het bepalen van de studiekeuze, en het aanpakken van mogelijke drempels (financieel, mobiliteit, taal, …). Daarnaast, samen met andere partners, werken aan het project @level2work waar Leerwinkel begeleidt hoog opgeleid anderstaligen naar job op hun niveau. Om kansen van mensen met internationale diploma’s te vergroten, organiseren wij verschillende stages, zoals BVS (beroepsverkennende stage) en andere. 


slot 2 workshops 14:35-15:00

workshop 5

De Panne

Hoe kan de gemeente de lokale horeca beter ondersteunen?

Stéphane Buyens, Schepen Lokale Economie De Panne en uitbater 2 sterrenrestaurant Hostellerie Le Fox

Als rasechte horeca-ondernemer en lansdrager voor de sector is nieuwbakken schepen van Lokale Economie Stéphane Buyens de uitgelezen kandidaat om extra ondersteuning te bieden aan de lokale horeca. Wie Stéphane kent, weet dat hij er niet voor zal terugdeinzen om aan de uitvoering van zijn functie een eigenzinnige twist te geven. Via deze workshop geeft hij jullie een inkijk in zijn ideeën over hoe een lokale overheid, in deze de gemeente, zijn lokale horeca maximaal kan ondersteunen. Daarbij houdt hij ook rekening met natuur en duurzaamheid.

workshop 6

VDAB

VDAB goes mobiel

Rob Dingenen (Teamleider) en Johan Van Hecke (Projectmanager)

In tijden van centralisering, wil VDAB de zwakkere werkzoekenden niet uit het oog verliezen. Waar de nood hoog is, zetten we mobiele opleidingen op, zoals dit voorjaar in Blankenberge. Daar organiseerden we een opleiding keukenmedewerker. Ook opleidingen schoonmaak gaven we al mobiel. Hoe kunnen we met mobiele opleidingen ook iets voor jouw bedrijf of jouw regio betekenen?

workshop 7

Horeca Vorming Vlaanderen

Horeca, de ideale leerwerkplek

Kim Vandamme (trajectbegeleider) en Dries Cosaert (sectorconsulent)

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is een opleiding op de werkvloer zelf een uitgelezen manier om sneller mee te draaien in het dagdagelijks circuit. Horeca Vorming Vlaanderen breekt dan ook een lans voor werkplekleren en duaal leren. Ze vertellen je in een korte, maar krachtige workshop alles over werkzoekendentrajecten, de nodige investeringen op de werkplek, de leermeesteropleiding en de return voor de werkgever.

workshop 8

Horeca Agency

Zelf aan het roer staan met de juiste bemanning aan boord

Ashley Vandervondelen, zaakvoerster

Je werkt keihard… maar ben je wel zélf baas in je eigen horecazaak? Je leeft met een bepaalde onzekerheid over wat de toekomst jou brengt. De juiste mensen aan boord houden blijkt hierin een belangrijke rol te spelen. Ben jij bereid om je werkwijze, je ingesteldheid én communicatiestijl in vraag te stellen?