w4w Werk voor iedereen

Welke impact zal Industrie 4.0 hebben op de tewerkstelling en het soort jobs? En wat is de rol van de mens in de economie van de toekomst? Dit arbeidsmarktsymposium is niet alleen een wake-upcall en een voorbereiding op de vraagstukken van vandaag en morgen, maar des te meer een oproep tot actie van twee eminente sprekers om de Toekomst van Werk samen vorm te geven.

 

Luc Cortebeeck, voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie (2017-2018), schetst de uitdagingen die gepaard gaan met de ingrijpende veranderingen in de wereld van werk en formuleert tien aanbevelingen voor een mensgerichte groei.

 

Technologiefederatie Agoria liet berekenen wat de invloed van de digitalisering op de Belgische arbeidsmarkt concreet betekent. Jeroen Franssen, Lead Expert talent & Labour Market, brengt een accuraat beeld van het toekomstig werk, aan de hand van de resultaten uit ‘Shaping the future of work’. Big data in de realiteit.

 

Met aangescherpte inzichten leggen we beide sprekers en het publiek tot slot een aantal stellingen voor die ongetwijfeld ook op de netwerkreceptie voer voor bespreking zullen zijn.

Werk voor iedereen; een zaak van ons allemaal!

  • RESOC Midden-West-Vlaanderen
  • VDAB
  • POM West-Vlaanderen