Goede praktijken in beeld

op bezoek bij Furnibo, Bouwonderneming en karweiwerken Bert Gryspeert en Rooze BVBA

Warming-up

Door Daan Castelein (zaakvoerder Alert!), Sofie Vandermarliere (docent en bedrijfscoach Alert!) en Stefanie Vanhoutte (Deskundige energie, milieu en gezondheid LOGO midden-West-Vlaanderen)

Panelgesprek

- Bart Pynket (netwerkmanager openbare besturen VDAB)

- Pieter Blaton (adviseur Constructiv)

- Bert Gryspeert (zaakvoerder)

- Diane Debruyne (lector HRM Howest)

Cooling-down

Bruno Monteyne (Deme Group)

Bruno Monteyne heeft in zijn werkloopbaan heel wat ervaring opgedaan binnen de bouwsector. Momenteel werkt hij bij Deme Group, een bedrijf die actief is in de waterbouwsector en voordien werkte hij voor ABVV West-Vlaanderen met de bouwsector als verantwoordelijkheid. Hij wil zijn loopbaan afsluiten met een doctoraat in arbeidssociologie, met name over de impact van nieuwe technologieën op arbeidsorganisatie.

 

Het belang van duurzaamheid en milieu is voor de bouwsector niet te onderschatten. Hier kan volgens Bruno nog meer op ingezet worden. Duurzaamheid vertaalt zich onder andere in relaties tussen werkgevers en werknemers en dit is meteen één van de centrale thema’s van de avond.

 

Christof Dejaegher (Voorzitter RESOC Westhoek)

Christof Dejaegher, voorzitter van RESOC Westhoek, komt spreken over het centrum duurzaam wonen, bouwen en renoveren ‘Acasus’. In het voorjaar van 2020 opent dit vernieuwd centrum zijn deuren voor de bouwprofessional maar ook voor scholen, overheden en particulieren die er bouwadvies kunnen krijgen.

Het wordt een aanspreekpunt voor de innovatieve bouwondernemer die vragen heeft over duurzaam bouwen en renoveren, maar ook om nieuwe, duurzame technieken onder de knie te krijgen. Met ateliers en kantoorruimtes biedt Acasus ook onderdak aan startende bouwbedrijven.